Streptococcus thermophylus

Streptococcus thermophylus

Бактерія Streptococcus thermophylus відома ще під назвою Стрептокок термофільний.

Це кисломолочна бактерія, добре вивчена і активно використовується у виробництві кисломолочних продуктів, сирів і дитячого харчування.

Під впливом бактерії Streptococcus thermophilus відбувається зброджування вуглеводів і утворюється молочна кислота - сприятливе середовище для розмноження корисних бактерій. Крім цього, термофільний стрептокок поглинає і переробляє лактозу, тому рекомендується до вживання при непереносимості лактози.

Головна дія термофільного стрептокока – бактерицидна - забезпечує пригнічення розмноження патогенних мікроорганізмів в кишечнику. Як наслідок, знижує ризик виникнення шлунково-кишкових розладів, особливо у дітей.Завдяки проведеним клінічним випробуванням, цей вид бактерії визнаний безпечним і рекомендований для прийому навіть немовлятам. Використовується у виробництві дитячого харчування.

Бактерія має статус «Загальновизнаною безпечною», який присвоює Американське управління за контролем якості продуктів харчування на основі проведених досліджень. А також має статус «Кваліфікована презумпція безпеки» (QPS) від Європейського агентства з безпеки продуктів харчування (EFSA).

 Джерела:

1. Пробіотики і пребіотики. Всесвітня гастроентерологічна організація. Практичні рекомендації. https://www.gastroscan.ru/literature/authors/5634

2. Дисбактеріоз: синдром подразненого кишечника. В.В.Василенко https://www.gastroscan.ru/literature/authors/9571

3. https://www.chr-hansen.com/ru/probiotic-supplements-and-infant-formula/cards/product-cards/streptococcus-thermophilus-th-4